Meisjesfiets kopen

Bij het kopen van een nieuwe meisjesfiets zijn er eigenlijk drie belangrijke keuzes die je moet gaan maken. Aan deze onderwerpen moet je altijd denken bij het aanschaffen van een nieuwe fiets voor jouw dochter. Om je te helpen bij de keuze van een nieuwe meisjesfiets, worden deze drie onderwerpen hieronder beschreven.

Wil je een nieuwe meisjesfiets kopen? Dan kan dit artikel je hier zeker bij helpen. Hierdoor heb je een beter overzicht over welke fiets nou het beste is voor jouw kleine meisje. Bekijk nadien ook ons aanbod kwalitatieve meisjesfietsen hier.

Beslissing 1: de grootte van de fiets

Als eerst moet je natuurlijk goed kijken naar welke meisjesfiets groot genoeg is voor jouw dochter. Als je zelf naar een nieuwe fiets gaat kijken, weet je meestal al snel of de fiets qua grootte goed voor jou is. Dit is echter anders wanneer je een fiets voor een klein meisje gaat kopen. Fietsen voor volwassenen worden namelijk in standaardmaten verkocht terwijl fietsen voor meisjes geen standaardmaat heeft.

maten kinderfietsenDe grootte van de kinderfiets hangt natuurlijk af van de lengte van jouw dochter. Hoe groter jouw dochter is, des te groter de fiets moet zijn. Je kunt het beste kijken naar de kledingmaat van jouw dochter om de juiste grootte fiets te nemen. De kledingmaat en de fietsmaat zijn namelijk zeer eenvoudig aan elkaar te verbinden.

Het kiezen van de juiste maat kinderfiets kan ook zeer lastig zijn omdat jouw dochter natuurlijk ook een eigen mening heeft. Zij vindt bepaalde fietsen leuker dan andere en deze fietsen hebben niet altijd de goede maat voor haar. Toch is het verstandig om in dit geval toch een meisjesfiets te nemen met de goede maat in plaats van de fiets die jouw dochter het leukst vindt.

Een te kleine of te grote meisjesfiets kan ervoor zorgen dat jouw dochter niet goed kan fietsen en hierdoor kan jouw dochter zelf ook niet lekker op de fiets zitten. Het is daarom zeer belangrijk dat de maat van de meisjesfiets zeer geschikt is voor jouw dochter.

Beslissing 2: de fietsaccessoires

meisjesfiets Yipeeh Heart CruiserEr zijn gigantisch veel manieren om een kinderfiets aan te vullen met fietsaccessoires. Zo kan een kinderfiets aangevuld worden met extra zijwieltjes, een leuke vlag, stikkers, een klein mandje voorin en ga zo maar door.

Als eerst moet je beslissen of jouw dochter nog zijwieltjes nodig heeft. Sommige meisjes hebben namelijk nog echt zijwieltjes nodig om goed te kunnen fietsen. Aangezien niet alle meisjes zijwieltjes nodig hebben, moet je goed kijken of jouw eigen dochter nog zijwieltjes nodig heeft.

Maar het is ook belangrijk om te kijken of jouw dochter handremmen nodig heeft. Soms denken kinderen nog niet zo goed aan de achteruitrem. Door handremmen op de fiets te plaatsen hebben kinderen een extra manier om goed te kunnen remmen. Handremmen zijn daarom zeer geschikte fietsaccessoires voor kleine kinderen.

Fietsaccessoires kunnen een fiets dus heel erg aanpassen. Door zijwieltjes aan de fiets toe te passen, extra handremmen op de fiets toe te voegen en door stikkers en een mandje op de fiets te zetten, verandert de fiets al enorm. Dus heeft jouw kind nog zijwieltjes nodig, dan is het zeer verstandig om deze ook werkelijk te kopen.

Hoewel velen vinden dat de zijwieltjes ervoor zorgen dat de meisjesfiets er minder goed uitziet, zullen deze zijwieltjes jouw kind heel erg helpen met het fietsen. Daarbij zijn de zijwieltjes ook nog gemakkelijk eraf te halen, dus hoeven de zijwieltjes er niet voor altijd op te blijven.

Beslissing 3: het design

Dit is de laatste beslissing die je moet nemen om een goede meisjesfiets te kiezen. Natuurlijk is het design zeer belangrijk voor jouw dochter zelf. Bij het design kies je hoe de nieuwe fiets voor jouw kind eruit komt te zien. Het is belangrijk dat je deze keuze niet alleen maakt, maar dat je deze keuze samen met jouw dochter maakt. Uiteindelijk is het haar fiets en daarom moet zij de fiets natuurlijk wel mooi vinden.

Er zijn zo gigantisch veel verschillende meisjesfietsen, waardoor je uiteindelijk wel een fiets tegenkomt die jij en jouw dochter beiden leuk vinden. Natuurlijk is de mening van jouw dochter zeer belangrijk, maar je hoeft geen meisjesfiets met opvallend design te kopen wanneer je deze fiets zelf niet zo mooi vindt.

De mening van jouw dochter is daarom zeer belangrijk, maar je moet je eigen mening natuurlijk niet vergeten. Probeer wel een design te kiezen dat over een paar jaar nog steeds leuk blijft. Hierdoor hoef je minder snel een nieuwe fiets te kopen en kan de fiets beter worden verkocht wanneer jij de fiets niet meer hoeft. Natuurlijk kun je de fiets ook hergebruiken door een jonger zusje of misschien wel broertje voor als je voor een fiets hebt gekozen dat zowel voor jongens als meisjes geschikt is.

Het kopen van een nieuwe meisjesfiets is daarom dus helemaal nog niet zo gemakkelijk. Je moet naar veel verschillende onderwerpen kijken om de beste meisjesfiets te kopen. Toch zijn de eerste drie onderwerpen waar je altijd naar moet kijken bij het aanschaffen van een nieuwe fiets de grootte van de fiets, de fietsaccessoires en het design van de fiets.

Het is vaak zeer lastig om snel de perfecte fiets voor jouw dochter te vinden, wees daarom niet bang om aan andere ouders van dochters om hulp te vragen. Zij hebben waarschijnlijk al eens een nieuwe meisjesfiets gekocht en hebben hier dus ervaring mee. De andere ouders kunnen je goed advies geven over welke fiets je nou wel of niet moet kopen.

Bekijk ons volledig aanbod meisjesfietsen hier.