Jongensfiets kopen

Bij het aanschaffen van een nieuwe jongensfiets moet er naar veel verschillende onderwerpen gekeken worden. Zo moet je beslissen hoe groot de fiets moet zijn, welke accessoires je hierbij wilt kopen en er moet natuurlijk gekeken worden naar het design van de jongensfiets.

Bij het aanschaffen van een nieuwe jongensfiets wil je natuurlijk wel dat jouw geld goed wordt besteed. Voordat je op de eerste jongensfiets die je ziet koopt, worden er hieronder drie tips gegeven die je kunt gebruiken bij het aanschaffen van een nieuwe jongensfiets.

Tip 1: kies de juiste fietsmaat

De eerste tip die gegeven wordt bij de keuze van een nieuwe jongensfiets is kies de juiste fietsmaat. Voor volwassenen is er vaak een standaardmaat voor fietsen waardoor je hier niet lang bij stil hoeft te staan. Maar kinderfietsen hebben juist veel verschillende fietsmaten. Aangezien kinderen nog veel groeien zijn deze verschillende fietsmaten ook nodig.

maten kinderfietsen

In plaats van te kijken naar de leeftijd van het kind, moet er juist gekeken worden naar de lengte van het kind om de beste fietsmaat te bepalen. Dit is eigenlijk ook helemaal niet gek aangezien de leeftijd van een kind niets zegt over de lengte van een kind. Kinderen kunnen namelijk altijd groter of kleiner dan de gemiddelde lengte zijn.

Het kiezen van de juiste fietsmaat kan gemakkelijk gedaan worden door te kijken naar de kledingmaat van je kind. Kledingmaten en fietsmaten hebben veel overeenkomsten en je kunt deze maten gemakkelijk met elkaar linken door naar beide maten te kijken. Daarom is de eerste tip om te kijken naar de kledingmaat om de juiste fietsmaat voor je kind te kiezen.

Tip 2: kies een fiets voor een lange periode

jongens op fietsDe tweede tip is om een fiets te kopen dat lang mee kan gaan. Soms is je zoon net te groot voor de kleine maat en net te klein voor de grote maat. In dat geval is het verstandig om voor de grote fietsmaat te kiezen.

Aangezien kinderen nog hard groeien, groeit je zoon uiteindelijk wel in de grote maat. Hierdoor kan de fiets lang mee gaan en hoeft er niet snel een nieuwe jongensfiets aangeschaft te worden.

Op het moment dat jouw zoon nog echt iets te klein is voor de fiets, kan het zadel en stuur worden verlaagd. Wanneer je zoon doorgroeit, dan kan het stuur en zadel weer verhoogd worden. Hierna zal je zoon nog meer groeien en moet je het stuur en zadel nogmaals verhogen. Als het zadel en stuur niet verder verhoogd kunnen worden, dan is de kinderfiets echt te klein geworden en moet de jongensfiets vervangen worden.

De tweede tip is dus om niet alleen naar het heden te kijken bij een nieuwe jongensfiets, maar ook naar de toekomst.

Tip 3: een design voor iedereen

fc barcelona jongensfietsBij het aanschaffen van een nieuwe jongensfiets is het belangrijk om verder dan het heden te kijken. Heeft je zoon meerdere broertjes, dan wordt het aanbevolen om een jongensfiets te kopen die iedereen leuk vindt.

Hierdoor kunnen jongere broertjes van je zoon de fiets na hem gebruiken. Zodra je zoon te groot is voor de fiets, kan de jongensfiets doorgegeven worden aan een jonger broertje.

Daarbij kan een fiets met een design dat iedereen leuk vindt gemakkelijk doorverkocht worden. Heb je slechts één zoon, dan kan de fiets gemakkelijk via websites, zoals Kapaza.be, 2deHands.be en Marktplaats.nl, doorverkocht worden nadat de zoon te groot voor de fiets is geworden.

Betrek je zoon daarom bij het kiezen van de jongensfiets. Hij weet namelijk het beste wat jongens van zijn leeftijd het leukst vinden en daardoor kan de kinderfiets gemakkelijk doorverkocht worden.

Met deze drie tips wordt het kiezen van een nieuwe jongensfiets een stuk gemakkelijker. De eerste tip is om de juiste fietsmaat voor je zoon te kiezen. Door de juiste fietsmaat te kiezen kan je zoon zo comfortabel mogelijk fietsen en door een iets grotere jongensfiets te nemen, kan de fiets iets langer mee.

Het is wel zeer belangrijk de juiste fietsmaat gekozen wordt op basis van de lengte van je zoon en niet op basis van zijn leeftijd. De juiste fietsmaat kan gemakkelijk gekozen worden door te kijken naar de kledingmaat van je zoon. Deze twee maten zijn zeer gemakkelijk om met elkaar te linken.

De tweede tip was om alvast vooruit te denken. Met deze tip moet je dus niet alleen naar het heden van de fiets kijken, maar ook naar de toekomst. Neem een iets grotere jongensfiets zodat je zoon langer van zijn jongensfiets kan genieten en zodat je niet snel weer een nieuwe fiets hoeft te kopen.

De derde tip is om een jongensfiets te kopen dat iedereen leuk vindt. Doordat iedereen deze fiets leuk vindt, kan de fiets gemakkelijk worden overgedragen aan een jonger broertje of de fiets zal sneller verkocht worden wanneer je zoon te groot voor de fiets is geworden. Door deze drie tips te volgen, is het kiezen van een nieuwe jongensfiets een stuk gemakkelijker.

Bekijk ons aanbod jongensfietsen hier.