Driewieler kopen

Kinderen kunnen in hun eerste aantal jaren nog niet zo goed fietsen. Een echte kinderfiets is daarom nog niet geschikt voor deze kinderen. In plaats van een echte kinderfiets kan wel een driewieler aan het kind worden gegeven. Door een driewieler kan je kind net iets sneller bewegen en rijden, maar zo is je kind wel helemaal veilig en kan je kind niet van de fiets afvallen.

Met een driewieler kan je kind gemakkelijk botsingen met andere kinderen, die nog niet zo goed kunnen fietsen, voorkomen. Er zijn veel verschillende soorten driewielers op de markt. Bij het kopen van een nieuwe fiets voor een kind moet je goed weten wat voor kinderfiets je wilt hebben. Hieronder staan een aantal verschillende soorten die je bij deze keuze kunnen helpen.

Duwstang

driewieler met duwstangDriewielers met een duwstang zijn zeer geschikt voor kleinere kinderen. Door de duwstang kun je gemakkelijk de fiets duwen waardoor jij bepaalt hoe hard je kind fietst en in welke directie je kind fietst. De duwstang is zeer geschikt wanneer je kind zelf te weinig kracht heeft om lang zelf rond te blijven fietsen. De duwstang kan hierbij helpen.

Doordat jij de fiets blijft duwen, kan je kind langer genieten van de driewieler. Deze duwstang moet je aan de achterzijde van de fiets vastzetten. Je kunt er ook voor kiezen om geen duwstang te nemen, maar dan moet je, elke keer als je de fiets wilt duwen, bukken. Daarom is een driewieler met duwstang zeer geschikt voor de kleinste kinderen.

Luchtbanden

Er zijn veel driewielers die heel erg op elkaar lijken, terwijl het wel verschillende driewielers zijn. Vaak zit het verschil in deze driewielers in de banden van de fiets. Hierbij kun je een belangrijk verschil zien tussen verschillende soorten driewielers. Er zijn namelijk banden die gemaakt zijn van kunststof en banden die gemaakt zijn van hout. In de meeste gevallen zijn het vooral de luxe driewielers die uitgerust zijn met luchtbanden en zijn de minder luxe driewielers uitgerust met houten wieltjes.

Eigenlijk maakt het niet uit wat voor soort banden de driewieler heeft. Alle driewielers worden namelijk zo ontworpen, dat kinderen zo comfortabel mogelijk op de driewieler kunnen zitten. Hierdoor kunnen kinderen altijd comfortabel op driewielers rond rijden.

Toch is er slechts één verschil tussen de luchtbanden en de houten banden en dat zijn het aantal trillingen. Doordat de luchtbanden met lucht zijn gevuld, vangen deze banden meer trillingen op dan de houten banden. Dit kan er weer voor zorgen dat de driewieler met luchtbanden iets meer trillen dan de driewieler met houten wieltjes.

Meegroei driewieler

Denk je dat jouw kind nog veel zal gaan groeien in zijn jonge jaren, dan is een meegroei driewieler wellicht iets voor jou. Een meegroei driewieler heeft namelijk diverse stangen waardoor je de grootte van de fiets kan aanpassen. Hierdoor is de fiets voor kleinere, maar ook voor grotere kinderen geschikt.

meegroei driewielerDe meegroei driewieler is het meest geschikt voor kinderen van ongeveer 6 maanden. Deze driewielers kunnen, door de verstelbare stangen, een lange tijd met het kind meegaan. Het zou zonde zijn om twee verschillende driewielers te moeten kopen wanneer één driewieler al genoeg had kunnen zijn.

Door de snelle groei zou het kind de normale driewieler maar even kunnen gebruiken, voordat het kind al te groot is voor deze driewieler. Daarbij is de meegroei driewieler goed en zo veilig mogelijk ontworpen, waardoor de bestuurder hier geen verwondingen door kan oplopen.

Dus wil jij een driewieler kopen dat wat langer mee kan gaan en wil jij dat je kind veilig in en buiten huis rond kan fietsen? Dan is de meegroei driewieler een zeer geschikte keuzen voor jou.

De perfecte fiets

Het is lastig om te bepalen welke driewieler nou het meest geschikt voor jou en jouw kind is. Maar aangezien je de voordelen van verschillende driewielers hebt gelezen, is deze keuze een beetje makkelijker geworden. Hierdoor is het dus gemakkelijker geworden om te kiezen welke driewieler het beste bij jouw zoon of dochter past.

Denk je dat jouw kind in z’n eentje gemakkelijk rond kan fietsen of kies je ervoor om toch maar een duwstang bij de driewieler te nemen? Denk je dat jouw kind comfortabel op driewielers met houten wieltjes kan fietsen of denk je dat luchtbanden toch iets geschikter zijn voor jouw kind?

Als laatst kun je ervoor kiezen om wel of geen meegroei driewieler te kopen. Wil je een verstelbare meegroeidriewieler die langer dan een normale driewieler mee zal gaan of neem je een normale driewieler omdat je denkt dat je maar één maat nodig hebt voor jouw kind?

Door jezelf deze vragen te stellen kun je de perfecte driewieler voor jou en jouw kind uitkiezen. Bij deze keuze kun je ook de mening van het kind zelf gebruiken. Er zijn veel verschillende driewielers die er allemaal verschillend uitzien. Houdt jouw kind meer van blauw, dan zou dit al een geschikte keuze voor u zijn. Heeft jouw kind liever een roze driewieler, dan kun je hiervoor kiezen.

Je kan ons aanbod driewielers hier alvast bekijken.